Shop Mobile More Submit  Join Login
The king of Gaia by Azzedar-san The king of Gaia by Azzedar-san
For group World-of-Esras This is the king of Gaia.

Teljes neve:
Calenorn Nel'Othrin
Faj: Elf
Nem: Férfi
Kor: 230
Magasság: 198 cm
Kaszt: Mágus, harcos

Erősségek, tudnivalók:

:bulletgreen: Remek diplomata.
:bulletgreen: Pártatlan.
:bulletgreen: Kiváló abban, hogy együttműködésre késztesse a feleket.
:bulletgreen: Kitartó, embereivel együtt harcol.
:bulletgreen: Művelt.

Negatívumok:

:bulletorange: Makacs.
:bulletorange: Olykor túl elnéző.
:bulletorange: Néha rátör a felsőbbségi hullám.
:bulletorange: Képes túl számító lenni.
:bulletorange: Mézbor függő.

Képességskála:

Szociális élet
(uralkodó), Elme (országirányítás), Speciális képesség (mágia), Fizikum

Jellem:

Az uralkodó nagyon közvetlen személyiség. Akár fél év utánajárással el lehet érni egy audienciát egy hivatalnoknál, aki talán majd megemlíti a dolgot a király egyik belső emberének. Általában minden idejét leköti az ügyintézés, de elfoglaltsága ellenére is képes megőrizni hidegvérét és barátságos maradni. Szereti a rendezettséget, amihez ragaszkodik, és a szépet, de ha harcról van szó, képes kivenni a részét benne, és napokat a sárban tölteni embereivel. Persze utána nagyon gyorsan tiszta vízre és egy ágyra lesz szüksége. Ugyan nem bánik lekezelően a népével, mégis van egyfajta tartása és szigora, mindenki tudja, hogy tud könyörtelen is lenni, ha megsértik.
Rengeteget olvas, és művelődik nem csak történelem, harcmodor terén, de a mágia és herbália is fontos részét képzi tanulmányainak. Olykor még verset is szokott írni kedvesének, egészen érzéki is tud lenni, ha alkalma van rá.

Történet:
 

Van egy világszép felesége, akit imád, és volt egy gyerekük, aki nyolcvan éve meghalt. Most nemrég született egy új kisbaba, két éves, és újra maximumra pörgetve dúl a l'amore szülei közt. A királynak szintén van egy tizenhárom éves fogadott lánya is, aki nagy rajongója a Side Street Boys névre keresztelt elf fiúbandának. Gondoskodik róla, de nem túlzottan kedveli, nemesi rangot nem örökölhet.
Az előző királyt megillető temetés után került trónra szabad királyválasztással, mivel nem maradt trónörökös.  A tárgyalások gyorsan folytak, elsöprő többséggel választották ki, mivel egész életében törekedett arra, hogy ambícióit barátsággal párosítsa. Közvetlenül a koronázása utáni napokban indultak el követei, megtett mindent, hogy a királyi hatalmat törvényes módon gyakorolja, s hogy diplomatikus módon megnyerje Gaia elismerését.

A Szövetség és államügyek:
 

A Tanácsban Gaiát képviselő fajok tagjai vesznek részt, évente egyszer szoktak összeülni, hacsak nincs komoly gazdasági, társadalmi probléma. Az országot érintő fontosabb döntéseket a Tanács segítségével hozzák meg. A király szava a végső, de mindegyik vezető véleményét figyelembe véve kell meghozni a döntéseket. Erre egy szépen megmunkált, természet uralta környezetben kerül sor, ahova egy sellőnek sem akadály eljutni. Ugyanezen a helyen esküdtek meg a királyi oklevéllel, királyi pecsét alatt, hogy fenntartják az egyezséget, és ha bárki megsérti azt, nem csak a képviselő végezheti rosszul, hanem a fajtársai is. Sötételfek és démonok nem tagjai a Szövetségnek, ők inkább a külpolitikához sorolandók.
Vannak dolgok, amiket az állam nem szabályoz, ez esetben az adott téma a helyi méltóság döntésén múlik (kiskirály, gróf, herceg). Ezzel meg lehet erősíteni a szövetséget, mert a kiskirályoknak nem kell feladni teljesen a hatalmukat. Tehát Castelben is találkozhatunk zsarnoki hatalmakkal, alvilággal és csempészettel, amivel a király csak akkor foglalkozik, ha komoly oka van rá. A fekete mágia, arénázás tiltott Gaiában, de sokan így is találtak kiskapukat ezek űzésére. Calenorn a vallási ügyekbe nem szívesen avatkozik bele, de némelyik egyház nehezen tűri, hogy kénytelen egy "világi" uralkodó alatt létezni. Ez az intrikák gyakori forrása.
Vannak időszakok, mikor a király elé lehet járulni panaszokkal, meghallgatást nyerni, de egyéb esetben igen lassú az eljárás.
 
Bulla (néhány pont kiemelve, jelentésük a köznép számára lefordítva)

Ha megtámadunk más országot, a király fizeti a sereget, de ha minket támadnak meg, a helyi úr, kiskirály fizet a helyi seregekért, melyek ekkor a király által kinevezett hadvezér parancsnoksága alá kerülnek.
11§ Külföldi nem lehet hivatalnok, csak királyi engedéllyel.
18§ A nemesek szabadon, büntetés nélkül ellenállhatnak a királynak (akár az oklevél kiadójának, akár valamelyik utódjának), ha az valamilyen módon megsértené a törvényt.
21§ Királyi udvarnokot, várnépet, harcos papot vagy más udvari szolgálatban lévőt nem vonhat ki a főpap a szolgálat és a királyi joghatóság alól.
24§ Dr. West főbíró (már 37 éve tölti be a posztot) - jogosult bármely ügyben bíráskodni és végső döntést hozni - de csak a "Legfőbb Bíróság Igazságtermében" ahol a falakba vésett 1001 különböző védő és igazságrúna biztosítja az elfogulatlan és igazságos döntést - az itt meghozott ítélet ellen fellebbezni nem lehet.
Add a Comment:
 
:iconszelesztina:
szelesztina Featured By Owner Feb 11, 2017
Nah ez valóban egy király akit érdemes szolgálni:) nagyon szimpi karakter és tetszik hogy "emberivé" tetted a kis hibácskáival:D
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 11, 2017
Köszi, próbáltam tényleg olyanná tenni, akit kedvelne a nép. :) Aztán lesz olyan nemes is, akit nem, de egyelőre nincs időm megrajzolni, eh. 
Reply
:iconneranella:
Neranella Featured By Owner Feb 10, 2017
:evillaugh: Not King anymore, I stole him. Mouha ha ha ! Miine ! :meow:
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 10, 2017
Congrat. You made war on the court. 
Reply
:iconneranella:
Neranella Featured By Owner Feb 10, 2017
Huh oh... And what's the reward ?
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 11, 2017
Um... bad news. Rope for hanging. *insert sad violin here*  
Reply
:iconneranella:
Neranella Featured By Owner Feb 11, 2017
Crap, I need to run faster... BIP BIP ! :sprint:
Reply
:icontrotyiegyed:
trotyiegyed Featured By Owner Feb 9, 2017  Student Filmographer
Mi az hogy sötételfek és démonok nem tagjai a tanácsnak? (a két legmenőbb faj! :O ) diplomáciai folyamatot indítani lehet ez ügyben? :D

Látom az Aranybulla is szépen hasznosítva van :D (ha kötözködő lennék kíváncsi lennék a többi részére is XDD )

És a király is tök szimpi :D
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 9, 2017
Épp ezaz, hogy túl nagy az arcuk. :p Azért lettek kirúgdosva Gaiából. Na, ne nézz már így rám. 

Ha tudom, hogy ilyenekre jó a töri óra, lehet jobban ösztönzött volna... (Áh, a többi rész túl brutális dolgokról szól: adó, öröklés. Inkább nem kínozlak titeket)

;)
Reply
:icontrotyiegyed:
trotyiegyed Featured By Owner Feb 9, 2017  Student Filmographer
De én kifejezetten szeretnék diplomáciai kapcsolatot indítani, hogy szeretett alvilági spanjaimmal végre béke legyen XDD

Ugye-ugye? :D Eddig minden fantasyben találtam valahol valami összeköttetést ilyenekkel XD A töri tanárom külön kiselőadásokat tartott nekem ilyenekről, mert mindenre rákérdeztem XDD
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 10, 2017
Gondolom, olyan feltételekkel, hogy a halandókat invitáljuk le az alvilágba. 

Lol, előrelátó. xD 
Reply
:icontrotyiegyed:
trotyiegyed Featured By Owner Feb 10, 2017  Student Filmographer
Mi baj van a diplomáciai kiküldetéssel? XD Csak egy kis városnézés, turista látványosságok bemutatása itt-ott, szerintem mindenki élvezné :D
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 10, 2017
És az alvilágban az emberek szállhatják meg a démonokat?
Reply
:icontrotyiegyed:
trotyiegyed Featured By Owner Feb 10, 2017  Student Filmographer
Miért ne lehetne? :D it'd be fun Sonic Shrug Emote 
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 10, 2017
xDDD
Reply
:iconcalvin228:
Calvin228 Featured By Owner Feb 9, 2017
awesome bro
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 9, 2017
Thanks :) 
Reply
:iconcountershock:
CounterShock Featured By Owner Feb 9, 2017  Hobbyist Artist
Amazing! Simply amazing!!!!!! :D
Reply
:iconazzedar-san:
Azzedar-san Featured By Owner Feb 9, 2017
Danke! :bow: 
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
February 9
Image Size
1.0 MB
Resolution
1553×1104
Submitted with
Sta.sh
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
260 (1 today)
Favourites
46 (who?)
Comments
19
Downloads
2
×